MOTOCENTAR - Прв избор за гуми
MK EN
205/55R16 91H SUPER Z+
C
E
71
205/55/R16
Сезона
205
Ширина
55
Профил
16
Дијаметар
91
тежински
индекс
H
брзински
индекс

205/55R16 91H SUPER Z+

Шифра: 12347

Sportiva Super Z+ е дизајнирана за брзи автомобили од средна и висока класа. Гумата има агресивен дизајн кој што му дава идентитет на Вашиот автомобил. Super Z+ има добар контаткт со патот при суви и влажни услови благодарение на широките централни шари и цврстите странични блокови. Исто така има и широки канали на шарата кои што ја абсорбираат водата од делот на шарата кој што е во директен контакт со патот, како и широки странични канали кои што ја исфрлаат водата.

Потрошувачка
Аквапланинг
Звучност
71