MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Камиони и автобуси

 

Пневматиците за камиони и автобуси, се специјално конструирани пневматици за да можат да носат и превезуваат поголеми товари и повеќе патници од автомобилите и комбињата.

Согласно примената  разликуваме пневматици за употреба:

  • На автопат(HIGHWAY)
  • Регионален пат(REGIONAL)
  • На улиците и булеварите во градовите(URBAN)
  • Во комбинирани услови на градилиштата и на патиштата(CONSTRUCTION)

Правилниот избор на пневматици според потребата на превозот и патиштата на кој истиот се врши, е значаен за заштеда на гориво и поголем број на поминати километри, како и квалитетно и навремно превезени товари.

Кај автобусите, покрај заштеда на гориво и поголем број на поминати километри, со правилниот избор на пневматици се овоможува безбеден и комфорнен превоз на патниците.

Проектирање Bandag - повеќе


Адреса:

Кисела Вода
Бул.Србија бр.10 - Скопје (на кружниот тек кај скопска цементарница)
тел.: ++ 389 2 2774 144

Момин Поток
ул.Јадранска Магистрала бр.1 - Скопје
тел.: ++ 389 2 3095 777

Нерези
ул.Војвода Васил Чакаларов бр.2 (спроти Реплек) - Скопје
тел.: ++ 389 2 3080 009

Маџари
ул.1632 бр.10 - Скопје
тел.: ++ 389 2 2550 619

Прилеп
Бул.Александар Македонски бр.580 (на влезот после Lukoil)
тел.: ++ 389 048 404 184

Штип
ул. Индустриска Зона Македонка 65/8 - Штип
тел.: ++ 389 32 304 030

Битола
ул.Краварски пат бб - Битола
тел.: ++ 389 4 7203 991; ++389 7 5407 734;

Куманово
ул.Козјачка бр.38 С.Доброшане - Куманово
тел.: ++ 389 3 1451 047