MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Игор "Иџе" Стефановски e дипломиран економист и професионален рели возач. Претходните две сезони, беше неприкосновен на европските ридски патеки, со 18 победи на 27 настапи, вкупно 24 подиуми и 2 титули, како и рекорди на секоја престижна патека на која што се појави.

На 60 трки во Македонија, Иџе има:

- 37 победи

- 47 подиуми и

- 8 титули во сите конкуренции во кои што настапувал.

Во ЦЕЗ купот има 13 трки, 5 победи, 12 подиуми и два пати беше вицепрвак.

Во ФИА Купот на безбедност има 11 трки, 8 победи, 10 подиуми и 2 титули.

 

 

Награди што ги освојувал низ кариерата:

- Двоен европски шампион на ридски патеки 2014/2015

- Најдобар спортист на Република Македонија за 2014

- Спортски сојуз на град Скопје - "Најдобар спортист за 2014"

- Личност на годината според многу аудио-визуелни и печатени медиуми

- 13то Ноемвриска награда на град Скопје - 2015

- Најуспешен спортист на град Скопје - 2015

- 2 освоени златни кациги на Македонскиот тркачки шампионат

 

 

Во моментот, Игор Стефановски интензивно работи на неговиот караван - Шампионот обединува насмевка, живот, едукација со цел - поголема безбедност во сообраќајот. Тој е повеќекратен крводарител и редовен учесник на хуманитарни акции. Многуте општествени и хуманитарни награди, најдобро го потврдуваат неговиот карактер.

Семејните, работните и спортските обврски не го спречуваат со голем ентузијазам да ги едуцира младите и надежни автомобилисти во неговата специјализирана школа.

По урнек на големите и успешни светски екипи, од 2015-та година постои „Возачката Академија Стефановски“.  Целта на постоењето на оваа академија, е доближување на авто трките до младата популација и изнаоѓање на вистинските таленти, што во иднина треба да ја претставуваат нашата земја во европски и светски рамки. 

 

 

 

 

 

Адреса:

Кисела Вода
Бул.Србија бр.10 - Скопје (на кружниот тек кај скопска цементарница)
тел.: ++ 389 2 2774 144

Момин Поток
ул.Јадранска Магистрала бр.1 - Скопје
тел.: ++ 389 2 3095 777

Нерези
ул.Војвода Васил Чакаларов бр.2 (спроти Реплек) - Скопје
тел.: ++ 389 2 3080 009

Маџари
ул.1632 бр.10 - Скопје
тел.: ++ 389 2 2550 619

Прилеп
Бул.Александар Македонски бр.580 (на влезот после Lukoil)
тел.: ++ 389 048 404 184

Штип
ул. Индустриска Зона Македонка 65/8 - Штип
тел.: ++ 389 32 304 030

Битола
ул.Краварски пат бб - Битола
тел.: ++ 389 4 7203 991; ++389 7 5407 734;

Куманово
ул.Козјачка бр.38 С.Доброшане - Куманово
тел.: ++ 389 3 1451 047