MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Филтрирање на приказ:

Возило:

Сезона

Ширина (cm):

Профил (%):

Дијаметар (inch):

Филтрирај приказ

Изберете модел на пневматик

COMPACT

Летна гума наследник на Sportiva T65, T70 Нова летна гума за 2013 година со нов профил наменета за автомобили од компактниот сегмент Балансиран асиметричен профил Модерен дизајн со три надолжни канали. Се произведува во 25 големини за бандажи од 13 до 15 цола Предвиден за брзински индекс од категории T и H во сериите 80 и 55. Технички карактеристики Подобрени карактеристики на суви коловози Намален шум и висок комфор при патување. Одлични резултати во намалување на отпорот при тркалање на пневматикот Добри карактеристики на влажни површини оптимизирана километража.

PERFORMANCE

Новитет за 2016 година, докажан квалитет како трговска марка на групацијата Continental. Усовршен дезен за уште подобра зафатнина на патиштата и заштита од аквапланингот.

PERFORMANCE

Новитет за 2016 година, докажан квалитет како трговска марка на групацијата Continental. Усовршен дезен за уште подобра зафатнина на патиштата и заштита од аквапланингот.

PERFORMANCE SUV

Новитет за 2016 година, докажан квалитет како трговска марка на групацијата Continental. Усовршен дезен за уште подобра зафатнина на патиштата и заштита од аквапланингот.

SNOW WIN 2

Одлична тракција во врска со подобрување на свиоци на снег. Пократки растојанија за сопирање на ледените патишта. Модерен насочен лизгање V-профилот со широки странични бразди: Безбедност и стабилност при возење.

Super Z+

Sportiva Super Z+ е дизајнирана за брзи автомобили од средна и висока класа. Гумата има агресивен дизајн кој што му дава идентитет на Вашиот автомобил. Super Z+ има добар контаткт со патот при суви и влажни услови благодарение на широките централни шари и цврстите странични блокови. Исто така има и широки канали на шарата кои што ја абсорбираат водата од делот на шарата кој што е во директен контакт со патот, како и широки странични канали кои што ја исфрлаат водата.

VAN

Летната гума Sportiva Van има понапредни функционални карактеристики во споредба со претходниот модел Sportiva Van. Дизајнот и карактеристиките на шарата можат да издржат максималено оптоварување. Van 2 има посигурен контакт на влажни патишта, благодарение на добрата распределба на шарите кои што се во директен контакт со патот.

VAN 2

Летната гума Sportiva Van2 е продолжение на линијата гуми за комбиња и лесни камиони. Новоста има понапредни функционални карактеристики во споредба со претходниот модел Sportiva Van. Дизајнот и карактеристиките на шарата можат да издржат максималено оптоварување. Van 2 има посигурен контакт на влажни патишта, благодарение на добрата распределба на шарите кои што се во директен контакт со патот.

VAN SNOW 2

Намален ризик од аквапланинг. Низок стеоен на бучавости и подобар конфорт при возење. Поголема километража.

Z40

Гумите на Sportiva Z серијата се наменети за палетата од средни до луксузна класа на автомобили. Можат да се монтираат на тркала со фелни од 14 до 18 инчи, со брзински индекс од 210 до 270км / ч. вклучувајќи и ZR како и појачан раб од повреди. Напреднатиот V-облик на шарите обезбедува ефикасно отстранување на водата од контактниот дел на гумата со патот.

SNOW WIN 2 SUV

Одлична тракција во врска со подобрување на свиоци на снег. Пократки растојанија за сопирање на ледените патишта. Модерен насочен лизгање V-профилот со широки странични бразди: Безбедност и стабилност при возење.