MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Филтрирање на приказ:

Возило:

Сезона

Ширина (cm):

Профил (%):

Дијаметар (inch):

Филтрирај приказ

Изберете модел на пневматик

All Season

g

4x4 Contact

Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спор

ConitSportContact 5

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiCrossContact AT

Гума со високи перформанси за одлично теренско возење. Извонредно кочење и тракција на влажни и суви патишта.

ContiCrossContact ATR

Дополнителна влечна сила и зафат. Зголемена влажна тракција и кочење на лизгави патишта и подобрена трајност со значително намалување на шумот на патот.

ContiCrossContact LX

Гума со високи перформанси како за теренско возење, така и за редовно возење. Извонредно кочење и тракција на влажни и суви патишта и одлична издржливост со многу извозени километри.

ContiCrossContact LX 2

Гума со високи перформанси како за теренско возење, така и за редовно возење. Извонредно кочење и тракција на влажни и суви патишта и одлична издржливост со многу извозени километри.

ContiCrossContact LX Sport

Гума со високи перформанси како за теренско возење, така и за редовно возење. Извонредно кочење и тракција на влажни и суви патишта и одлична издржливост со многу извозени километри.

ContiCrossContact UHP

Краток пат на кочење поради специфичен дезен. Високи резултати при свиоци и овозможува поголема сигурност. Надпросечна управливост и уживање при возањето. За патишта наменети за поголема брзина. одли~на заштита при аквапланинг.

ContiEcoContact

g

ContiEcoContact 3

Continental ContiEcoContact 3 Го намалува патот на кочење и на суви и на мокри подлоги до една должина на возилото. Екстремно добра влечна сила посебно при вртење во свиоци на макра подлога. Долг животен век и ниска потрошувачка на гориво.

ContiEcoContact 5

Новите гуми Eco Contact 5 имаат значително подобрен перформанс благодарение на подобрените клучни карактеристики во споредба со својот претходник Conti EcoContact 3: управување, сопирање, абење, комфорт и намален отпор при тркалање. Подобар перформанс на влажни површини, намалена емисија на CO2, намален отпор при тркалање и намалена потрошувачка на гориво.

ContiEcoContact 5

Новите гуми Eco Contact 5 имаат значително подобрен перформанс благодарение на подобрените клучни карактеристики во споредба со својот претходник Conti EcoContact 3: управување, сопирање, абење, комфорт и намален отпор при тркалање. Подобар перформанс на влажни површини, намалена емисија на CO2, намален отпор при тркалање и намалена потрошувачка на гориво.

ContiEcoContact 5 SUV

Новите гуми Eco Contact 5 имаат значително подобрен перформанс благодарение на подобрените клучни карактеристики во споредба со својот претходник Conti EcoContact 3: управување, сопирање, абење, комфорт и намален отпор при тркалање. Подобар перформанс на влажни површини, намалена емисија на CO2, намален отпор при тркалање и намалена потрошувачка на гориво.

ContiEcoContact 6

EcoContact ™ 6 создава оптимална рамнотежа помеѓу големината на гумите и дистрибуцијата на компонентите. Високотехнолошките соединенија обезбедуваат робусни врски помеѓу силиката и гумата. Ова овозможува оптимално приспособување кон различни услови на патот, што на крајот го подобрува отпорот на тркалата на гумата и потрошувачката на гориво. EcoContact ™ 6 нуди и наменска шема, што резултира со најдобар компромис меѓу суво и влажно. Таа дополнително ја зголемува безбедноста при ракување во ситуации како што се промени во лентата. И поради нејзината иновативна асиметрична геометрија на ребра и брадзи, гумата секогаш го одржува контактот со патот.

ContiPremiumContact

g

ContiPremiumContact 2

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact 2

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact 5

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact 5

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact 5 SUV

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact 6

Ново ниво на удобност збогатена од германската технологија. Максималнa контрола при влажното сопирање, додека истовремено е подобрена километражата поради безбедносните силициумски соединенија. Продолжена удобност при возење, поддржана со оптимизација на врвни перформанси. Спортското возење достапно во секој автомобил.

ContiPremiumContact 6

Ново ниво на удобност збогатена од германската технологија. Максималнa контрола при влажното сопирање, додека истовремено е подобрена километражата поради безбедносните силициумски соединенија. Продолжена удобност при возење, поддржана со оптимизација на врвни перформанси. Спортското возење достапно во секој автомобил.

ContiSportContact

g

ContiSportContact 2

'Одлични перформанси при кочење за спортски возила. Едно од основните барања за ваквиот тип на гуми е агилно и прецизно управување. Тоа овозможува возилото да остане на патот дури и при значително лоши услови и да постигне високи перформанси.

ContiSportContact 3

Одлични перформанси при кочење за спортски возила. Едно од основните барања за ваквиот тип на гуми е агилно и прецизно управување. Тоа овозможува возилото да остане на патот дури и при значително лоши услови и да постигне високи перформанси.

ContiSportContact 5

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact 5

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact 5 SUV

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact 5 SUV

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact 5P

ContiSportContact™ 5 P - сигурни перформанси за спортски типови на возила, овозможувајќи максимална забава зад воланот. Последната иновација од експертите на Continetal. Гумите ContiSportContact ™ 5 Р се индивидуално прилагодени за задоволување на специфичните барања на предната и задната оска. Со прецизното управување и максималниот контакт со коловозот при различни услови возилото ги дава сите перформанси. ContiSportContact ™ 5 Р не само што даваат брзо возење туку и брзо закочуваат. И поради тоа се препорачани од врвните експерти. ContiSportContact ™ 5 Р се произведуваат од димензиите 18инчи па нагоре.

ContiSportContact 5P

ContiSportContact™ 5 P - сигурни перформанси за спортски типови на возила, овозможувајќи максимална забава зад воланот. Последната иновација од експертите на Continetal. Гумите ContiSportContact ™ 5 Р се индивидуално прилагодени за задоволување на специфичните барања на предната и задната оска. Со прецизното управување и максималниот контакт со коловозот при различни услови возилото ги дава сите перформанси. ContiSportContact ™ 5 Р не само што даваат брзо возење туку и брзо закочуваат. И поради тоа се препорачани од врвните експерти. ContiSportContact ™ 5 Р се произведуваат од димензиите 18инчи па нагоре.

ContiSportContact 5P SUV

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact 6

Безбедност на сите патишта. Контрола на секоја брзина. Дизајнирана за спортски и возила со високи перформанси. Намалено растојание на запирање во сите временски услови.

ContiSportContact 6

Безбедност на сите патишта. Контрола на секоја брзина. Дизајнирана за спортски и возила со високи перформанси. Намалено растојание на запирање во сите временски услови.

ContiVanContact 100

ContiVanContact 100 До 20% подолг век на гумата. Управување идентично на патничко возило. Извонреден резултат при кочење на влажна подлога. Одлична заштита при аквапланинг. Специјална силна конструкција

ContiVanContact 200

ContiVanContact 200 До 20% подолг век на гумата. Управување идентично на патничко возило. Извонреден резултат при кочење на влажна подлога. Одлична заштита при аквапланинг. Специјална силна конструкција

CST 17

g

CST 17

g

Vanco 2

Стабилна, сигурна и исклучително трајна. Со порастот на пократка транспортна релација на луѓе и стоки доведува до поголемо побарување, тако да учинокот на денешните комбиња е близок со патничките автомобили. Секој четврти автомобил - и скоро секое трето комбе - во Европа се првобитно опремени со гумата Continental. Резултатите на тестовите на разни списанија и критиките од медиумите како и самото задоволство и доверба на професионалните возачи сведочат за квалитетот на VancoTM 2. VancoTM 2е класа за себе. Препознавајки го врвниот квалитед од пред ходниот модел се добива значајно подобрување. VancoTM 2 поставува нови стандарди во ефикасноста и перформансите во критериумите.

Vanco 4Season

За фамилијарни комбиња и мали комерцијални возила. Vanco 4 Season е развиена специјално за возила со висок баланс и за транспорт на тешки товари. Новиот концепт на гумите со хомоген профил овозможува одлично ракување и комфор и при возење во комбинација со висока километражата.

VancoContact 2

За фамилијарни комбиња и мали комерцијални возила. VancoTM Contact е развиена специјално за возила со висок баланс и за транспорт на тешки товари. Новиот концепт на гумите со хомоген профил овозможува одлично ракување и комфор и при возење во комбинација со висока километражата.

WinterContact TS 760

WinterContact TS 760 е премиум зимска гума. Шарата на гумата е погодна за возење на снежни и ледени патишта. Тоа гарантира добра влечна сила, маневрирање и заштита од аквапланинг.

WinterContact TS 860

Со лансирањето на WinterContact TS 860, Continental лансира нов зимски специјалист за компактни возила и за возила од средната класа. Во поглед на безбедноста новите пневматици носат вистински прогрес: нивните перформанси за време на сопирање на влажни зимски патишта се за дури 5 % подобри од нивниот претходник ContiWinterContact TS 850; растојанијата на сопирање се за 4% пократки на мраз; има значителни подобрувања на квалитетот на управување и возење во услови на снег; километражата и отпорот на триењето се рамо до рамо со успешниот претходник.

WinterContact TS 780

WinterContact TS 780 е премиум зимска гума. Шарата на гумата е погодна за возење на снежни и ледени патишта. Тоа гарантира добра влечна сила, маневрирање и заштита од аквапланинг.

WinterContact TS 810 S

Идеална гума за студено време за мали и компактни автомобили. Специјално дизајнирана за зимски услови кога температурата е под 7 степени.Нуди врвна стабилност во свиоци, управување и контрола на снег и заледени површини на патот

VanContact Winter

Пократко растојание на сопирање и подобренo влечење на снег. Висока безбедност од појавување на аквапланинг и пократки растојанија на сопирање на влажни патишта.

WinterContact TS 850 P

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

WinterContact TS 850 P

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

VancoWinter 2

Нова високо-влечна сила на гумите за безбеден транспорт на стоки и луѓе преку зима. Било да е тоа на мраз и лизгави патишта влажна зима, уникатен дизајн им овозможува на вашето возило безбедно може да се справи со сите зимски услови, кој ви овозможува да биде на време во секое време.

WinterContact TS 830 P

Извонредни перформанси на сопирање на ледените и влажни патишта. Подобра тракцијата на снег, голема километражата.

WinterContact TS 830 P

Извонредни перформанси на сопирање на ледените и влажни патишта. Подобра тракцијата на снег, голема километражата.

ContiCrossContact Winter

Специјалист за зимските патишта и услови. Одлична тракција или сила на влечење, удобно и тивко возење како и заштита од појава на аквапланинг.

WinterContact TS 850 P SUV

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

WinterContact TS 850 P SUV

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

WinterContact TS 830 P SUV

Извонредни перформанси на сопирање на ледените и влажни патишта. Подобра тракцијата на снег, голема километражата.

WinterContact TS 860 S

Одлични снежни перформанси за исклучително задоволство при возење. Најдобри перформанси на сопирање за максимална зимска безбедност. Исклучителен низок отпор на тркалање за намалена потрошувачка на гориво.

WinterContact TS 860 S

Одлични снежни перформанси за исклучително задоволство при возење. Најдобри перформанси на сопирање за максимална зимска безбедност. Исклучителен низок отпор на тркалање за намалена потрошувачка на гориво.

4x4WinterContact

Специјалист за зимските патишта и услови. Одлична тракција или сила на влечење, удобно и тивко возење како и заштита од појава на аквапланинг.