MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Филтрирање на приказ:

Возило:

Сезона

Ширина (cm):

Профил (%):

Дијаметар (inch):

Филтрирај приказ

Изберете модел на пневматик

ContiEcoContact™ 3

Continental ContiEcoContact 3 Го намалува патот на кочење и на суви и на мокри подлоги до една должина на возилото. Екстремно добра влечна сила посебно при вртење во свиоци на макра подлога. Долг животен век и ниска потрошувачка на гориво.

ContiEcoContact™ 5

Новите гуми Eco Contact 5 имаат значително подобрен перформанс благодарение на подобрените клучни карактеристики во споредба со својот претходник Conti EcoContact 3: управување, сопирање, абење, комфорт и намален отпор при тркалање. Подобар перформанс на влажни површини, намалена емисија на CO2, намален отпор при тркалање и намалена потрошувачка на гориво.

ContiPremiumContact™ 2

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiPremiumContact™ 5

Ставете крај на сите ризици во сите временски услови. Premium Contact - совршена гума која ги комбинира удобноста и безбедност на највисоко ниво. Премиум гума за мали, средни и големи патнички возила. Premium Contact се карактеризира со екстремно кратко растојание на сопирање на влажни и суви патишта, низок отпор при тркалање, безбедно возење и комфорно управување.

ContiSportContact™ 3

Одлични перформанси при кочење за спортски возила. Едно од основните барања за ваквиот тип на гуми е агилно и прецизно управување. Тоа овозможува возилото да остане на патот дури и при значително лоши услови и да постигне високи перформанси.

ContiSportContact™ 5

Со лансирањето на Sport Contact 5, Continental претстави гума која што е подеднакво погодна за спортски автомобили и за SUV возила со спортски карактеристики. Со овој нов напредок има значаен прогрес за производителите гуми, во споредба со популарниот предходник Sport Contact 3: пократко растојание при сопирање на сите временски услови, одличен контакт со патот и безбедност при вртење и намалена потрошувачка на гориво и долготрајност.

ContiSportContact™ 5 P

ContiSportContact™ 5 P - сигурни перформанси за спортски типови на возила, овозможувајќи максимална забава зад воланот. Последната иновација од експертите на Continetal. Гумите ContiSportContact ™ 5 Р се индивидуално прилагодени за задоволување на специфичните барања на предната и задната оска. Со прецизното управување и максималниот контакт со коловозот при различни услови возилото ги дава сите перформанси. ContiSportContact ™ 5 Р не само што даваат брзо возење туку и брзо закочуваат. И поради тоа се препорачани од врвните експерти. ContiSportContact ™ 5 Р се произведуваат од димензиите 18инчи па нагоре.

SportContact 6

Безбедност на сите патишта. Контрола на секоја брзина. Дизајнирана за спортски и возила со високи перформанси. Намалено растојание на запирање во сите временски услови.