Новости

Нови летни гуми од General Tire: Нова повеќе сезонска гума за SUV, за сите терени, за коловозно и теренско возење

General Tire, бренд за гуми со богата традиција со своето американско наследство, нуди широк спектар на гуми кои ги задоволуваат и Европските потреби. Со два модели на летни гуми за автомобили, шест теренски и off-road модели за 4×4 и SUV, гума за лесни комерцијални возила и комбиња и нов сеопфатен модел за 4×4 и SUV, брендот може да ги исполни практично сите потреби од гуми.

Хановер, март 2018 година. Летните гуми од General Tire се познати по својата економичност, безбедност и стабилни перформанси. Продажната понуда на брендот, дизајнирана да ги задоволи европските потреби, вклучува по нешто за речиси секаков вид автомобили, SUV и комбе. Оваа сезона новитет е сеопфатна гума за SUV: Grabber A / S 365.

Новиот Grabber A / S 365

Во новиот Grabber A / S 365, General Tire ги обединува екстра-робусните перформанси на SUV гумите со цело годишна сигурност. За да се постигне ова, дизајнерите на гуми создадоа шара со цврсти раменски блокови за висок зафат на влажни и суви површини. Широките жлебови во шарата и помеѓу блоковите на рамото растураат вода и брзо се вртат, додека жлебовите во централните блокови на шарите им помагаат на пневматиците да обезбедат висок притисок на типичните зимски патишта. Значи, постои ефективна распределба на работната сила помеѓу различните делови на шарата: надворешните раменици се дизајнирани за потребите за лето, додека централниот дел од гумата е погоден за зима. Grabber A / S 365 ја должи својата висока економичност на многу избалансирана дистрибуција на притисокот на стапалото, што придонесува за еднакво абење, додека челичниот појас со висока цврстина ја штити повеќе сезонската гума од оштетување при контактот. General Tire има пет големини за 17-19-инчи тркала во својата постава, погодна за SUVs од Европски и Азиски производители.

Автомобилски гуми: Altimax Comfort и Altimax Sport

Altimax Comfort од General Tire е дизајниран за возачи кои особено го ценат тивкото и удобно возење. За таа цел, инженерите на General Tire дизајнираа шара со блокови кои влегуваат во контактната лепенка со повлечена секвенца, со што се добива стабилна и ниска бучава на гумите / патот. Истовремено, тие се фокусирале на безбедносните карактеристики на гумата: Altimax Comfort се базира на соединение од силициум кој нуди низок отпор на тркалање и напреден шаблон на шарата дизајниран за да овозможи безбедно зафаќање на влажни и суви патишта. Неговиот “голем брат”, Altimax Sport, е специјално дизајниран со прецизно ракување и кратко растојание на сопирање на влажни или суви патишта. Се одликува со широки обемни жлебови и отворени блокови на рамо за брзо дисперзија на вода. Страничната вкочанетост и стабилноста на шарата овозможуваат прецизно ракување за безбедно возење, не само при поголеми брзини и на патиштата за ликвидација. General Tire се одлучи за модерна комбинација на шарени челични шини, кои не само што обезбедуваат висок притисок на влажно, туку и го намалува отпорот при тркалање.

Altimax A / S 365 – повеќе-сезонска гума за автомобил

Altimax A / S 365 е повеќе-сезонска гума за европските барања. Американскиот бренд за гуми, кој во Америка има долга историја за развивање на високи перформанси за сите времиња, го награди овој модел со добра комбинација на безбедносни карактеристики во лето и зима. Стабилните блокови на рамената обезбедуваат добар пренос на надолжниот зафат при движење и сопирање. Широк периметар и странични жлебови прават брза евакуација на вода од контактната површина при возење на влажно. За безбедно возење во зима, новиот Altimax A / S 365 има блокови во облик на V во центарот на шарата, специјално дизајнирани за употреба во текот на целата година и со синусоидни цевки кои нудат голем број на загризни рабови.

Пет напредни гуми за SUVs

General Tire нуди избор на пет теренски гуми за SUV за да се исполнат многу различни потреби. Заедно со Grabber X3, кои исто така може да се справи со тежок терен, тука е Grabber AT3 за комбинирана употреба на пат и тежок терен. Двата модели ги имаат робусните карактеристики и високиот потфат што нивната употреба ги бара. За Grabber X3, инженерите за развој на General Tire даваат сооднос за пат/терен 20/80 проценти, додека за Grabber AT3 соодносот е 50/50. Со овие најсовремени гуми, General Tire, брендот богат со традиција од своето американско наследство, нуди две нови решенија во својот основен теренски сегмент за возачи ентузијасти на тежок терен, како и за професионалци во градежништвото , земјоделски и шумарски сектори кои очекуваат максимална мобилност дури и во најтешките услови.

Напредниот дизајн на шарата на новиот Grabber HTS60 со блокови и лакови нуди голем број рабови за сигурно поврзување со површината на патот, како и на влажен пат. Соединението е дизајнирано за да осигура дека гумата одговара на прободи или исечоци и ја намалува отпорноста при користење надвор од патот. За да се обезбеди удобно возење и мал шум, гумата има профил на шара која нуди многу ефикасно намалување на бучавата.

Во Grabber GT, специјалистот на гуми за 4×4 General Tire излезе со модел за автопат кој е специјално дизајниран за да се справи со барањата наметнати од SUVs и 4×4 возила. Неговите главни предности се високата безбедност при кочење на влажни и суви патишта, прецизно ракување и безбедни аквапланинг карактеристики.

Така со Grabber TR, друг SUV / 4×4 специјалист се приклучува на портфолиото на General Tire, комбинирајќи безбедно ракување на патот со способности за возење на повеќе терени. Оваа робусна гума со својот примамлив дизајн на газење со блокови поставени со различни агли и солиден дел од рамената исто така е дизајнирана да се справи со построги терени. Специјалниот состав на шарите ги спречува собирањето камења и овозможува поголема отпорност на прободи или исечоци.

Eurovan 2 – специјалист за транспорт

Eurovan 2 е робустен изведувач специјално дизајниран за лесни комерцијални возила и комбиња. Во влажни временски услови, неговите три широки канали за дренажа завземаат големи количини на вода и го насочуваат подалеку од контактниот пат брзо преку широките жлебови во надворешните блокови на шарите. Истовремено спротивните жлебови меѓу надворешните блокови на шарите се прилепуваат, бучавата на гумите / патот останува ниска и фреквентните боцки се избегнуваат. Прецизната стабилност на насоката и кратките растојанија на сопирање се обезбедени од широките, цврсти редови на блоковите на шарите во центарот на гумата што го прават ефективниот трансфер на периферните и страничните сили на патот. Eurovan 2 ја должи својата посебна робустност, на дополнителен слој на гума во страничниот ѕид, обезбедувајќи честиот контакт со тротоар со кои се соочуваат комбињата за испорака нема да и наштети на гумата.

Eurovan A / S 365

General Tire ја заокружи својата повеќе сезонска гума со моделот за лесни комерцијални возила и комбиња. Eurovan A / S 365 нуди безбедно ракување за време на влажни и суви асфалти, како и добра динамична стабилност на зимски патишта. За да се исполнат овие перформанси, се потпира на шарата со цик-цак лакови за сигурно блокирање на влажни површини на патот и широки бразди на шарите кои брзо ја растураат водата. Бројните рабови ефикасно се блокираат со снег, додека специјалните “џебови” го задржуваат снегот за да обезбедат снег / снег триење. При возење на суви патишта, широки ребра во центарот на шарата го прават за висока стабилност, додека специјалните рачни ребра обезбедуваат ефикасна поддршка на шарите при свиоци. General Tire има 12 димензии достапни за 15 и 16 инчи тркала.

General Tire

Основана во 1915 година, General Tire со седиште во Форт Мил, Јужна Каролина, може да се осврне на гордото наследство кое трае повеќе од еден век. Од раните денови, брендот прави гуми за сите видови моторни возила. Компанијата е купена од Континентал во 1987 година. Денес, во светот, Генерал Тире произведува гуми за автомобили, камиони и индустриски апликации, како и специјални гуми за 4×4 возила.

Continental AG

Континентал развива пионерски технологии и услуги за одржлива и мрежна мобилност на луѓето и нивните стоки. Основана во 1871 година, технолошката компанија нуди безбедно, ефикасно, интелигентно и прифатливо решение за возила, машини, сообраќај и транспорт. Во 2017 година, Континентал генерираше прелиминарни продажби од 44 милијарди евра и во моментов вработува повеќе од 235.000 луѓе во 61 земја.

Tire Division

Дистрибуцијата на гумите моментално има 24 локации за производство и развој низ целиот свет. Широката палета на производи и континуираните инвестиции во истражување и развој даваат голем придонес за рентабилна и еколошки ефикасна мобилност. Како еден од водечките светски производители на гуми со повеќе од 50.000 вработени, Одделот за гуми оствари продажба од 10,7 милијарди евра во 2016 година.