Индустриските гуми се вистинскиот избор за сите гигантски возила кои работат на градилишта и во рударската индустрија.

Кај индустриските гуми се карактеризираат три основни својства:

  • Висок степен на отпор од прободи,
  • Добра тракција во влошен терен на работа,
  • Стабилност, дури и под најтежок можен товар.

Според технологијата на изработка, постојат два типа на индустриски гуми:

Радијални

Диагонални

Радијалните гуми се револуционерен производ во светот на гумите и нудат големи предности во однос на диагоналните и тоа:

  • Помала потрошувачка на гориво
  • Поголема продуктивност. Повеќе од вашата моќ на машината се користи
  • Циклусот на промена на гумите е намален поради подолгиот век на траење
    на радиалните гуми
  • Поголема удобност за корисникот

Изборот на соодветна гума за потребите на корисникот бара поголемо искуство и знаење од страна на стручно лице.

Континентал Индустриски Пневматски гуми обезбедуваат удобност на сите површини и затоа нудат заштита на луѓе, стоки и материјали во многу задачи на транспортирање и кревање. Пневматскиот опсег е комплимент на широк опсег на диагонални гуми што нуди одлична цена перформанси сооднос со општите и специјализираните индустриски апликации.

Полните гуми се најдобри за тешки апликации на бавни возила или приклучни возила со висок ризик од удари и оштетувања.

Тие се исклучително стабилни, отпорни на прободи, и лесни за одржување. Полните гуми имаат висок капацитет на товарот и се исклучително економични. Ова ги прави идеални за виљушкари, возила на аеродром, тешки товарни возила, камионски платформи, како и други индустриски возила.

Овие гуми се често користени во аеродроми и пристаништа, логистички центри, и индустриски апликации. Индустрии каде чистата животна средина е од огромно значење (на пример, прехрамбената и фармацевтската индустрија) може да се користат и верзија на не-маркирачки гуми (Чисти Полни Гуми). Тие се исто така многу стабилни, отпорни на прободи и имаат долг работен век. Но освен тоа, тие се особено дизајнирани за неоставање траги на подот во чисто индустриско опкружување.

Линк до web страната на Continental индустриски гуми –

http://www.continental-specialty-tires.com/

Каталог од Continental индустриски пневматски гуми –

http://www.continental-specialty-tires.com/www/download/…/leaflet_prod_pneumatic_uv.pdf

Каталог од Continental индутриски полни гуми –

http://www.continental-specialty-tires.com/www/download/…/leaflet_prod_solid_english_uv.pdf

Линк до катаогот за агро гуми Continental:

http://www.mitas-tyres.com/underwood/download/files/continental_databook_2014-15_en.pdf

Mitas е Чешки базиран произведувач на off-road гуми (земјоделски, индустриси и гуми за мотори). Историјата за Mitas датира од 1930-та година, кога производството на гуми започнува во Прага, тогаш главен град на Чехословачка, и во Моравскиот град Злин.

Mitas моментално работи во три фабрики во Чешка, една во Србија и едена во Charles City, Iowa. Покрај овие производствени капацитети, Mitas има широка меѓународна продажба и дистрибутивна мрежа работејки во 14 земји, вклучувајќи ги и САД. Mitas произведува и продава гуми под три имиња на марки: компанијата ги поседува Mitas и Cultor, и Continental под лиценца. Чешкиот произведувач на гуми што има годишен обрт за 2012 од €450 милиони е еден од топ Европските произведувачи на земјоделски и гуми за градежна механизација.

Mitas бредот нуди широк спектар на радијални и диагонални гуми за трактори и приколки и широк спектар на индустриски, повеќенаменски (MPT) и дамперски гуми (OTR). Гумите се наменети за дистрибуција во целиот свет, како дел од оригинална опрема од страна на производителите на машини.

Линк до web страната на MITAS:

http://www.mitas-tyres.com/

Линк до каталогот за индустриски гуми Mitas:

http://www.mitas-tyres.com/underwood/download/files/mitas_em-mpt-ind_databook_12_en.pdf

Линк до каталогот за агро гуми Mitas:

http://www.mitas-tyres.com/underwood/download/files/mitas_agri_databook_en_13th.pdf

ALLIANCE групацијата е водечки субјект во глобалниот Off-Highway бизнис со гуми.

Компанијата поседува 2 фабрики, една во Hadera во Израел, а другиот во Tirunelveli, јужна Индија

Нивната мисија е да бидат еден од врвовите 3 глобални лидери на пазарот за Земјоделски, Шумарски и гуми во сегментот на Градежништво и да се изгради силно присуство во OTR сегментот како што се Пристаништа и Подземни рудници.

Линк до web страната: http://www.atgtire.com

Линк до каталозите: http://www.atgtire.com/Brochures-Alliance.aspx