Новости

МОТОЦЕНТАР – со голем настан го промовираше најсовремениот логистички центар

Овој викенд, МОТОЦЕНТАР со гордост го инаугурираше својот најсовремен логистички центар, лоциран во Илинден-Скопје, на значаен настан кој ја нагласува посветеноста на компанијата на иновациите и супериорната услуга за клиентите.

Новиот логистички центар, кој се простира на 4.900 m2, е доказ за посветеноста на овој голем импортер на гуми за извонредност. Главната атракција на објектот, е магацинот за гуми од 2.700 m2, опремен со најновата технологија за следење и логистика. Во него има импресивен инвентар на 60.000 нови гуми за патнички и комбиња, 5.000 нови гуми за камиони и хотел со гуми со капацитет од 20.000 единици за гуми за клиентите.

Во своите воведни зборови, Горан Гроздоски – генерален директор на МОТОЦЕНТАР, ја истакна улогата на центарот во стратегијата за раст на компанијата: „Овој логистички центар е повеќе од зграда, тој ја претставува нашата издржливост и предвидливост, особено за време на предизвикувачкиот период на КОВИД кога влеговме во оваа инвестиција, кога ретко кој имаше храброст тоа да го прави.

Настанот имаше листа од истакнати говорници, секој од нив зборувајќи за различни аспекти од значењето на компанијата:

Игор Стефановски Иџе – прославениот трикратен европски шампион во ридски трки и долгогодишен бренд амбасадор, зборуваше на бината за неговото дведецениско дружење со МОТОЦЕНТАР: „Гледањето на оваа комапнија како расте и иновира низ годините, за мене е извонредно патување. Овој нов објект е скок во иднината на логистиката и услугите на клиентите. Среќен сум што сум и денес тука и што сум амбасадор на овој компанија“.

Обезбедувајќи регионална перспектива, Наташа Рубије – претставник на CONTINENTAL за регионот, истакна: „Проширувањето на МОТОЦЕНТАР не е само пресвртница за вашата земја, туку клучен развој за целиот балкански регион“. Меѓу присутните беше и Васил Николов – од Michelin кој го коментираше влијанието на една ваква инвестиција во индустријата: „Логистичкиот центар поставува нов стандард за секторот, покажувајќи ја посветеноста на МОТОЦЕНТАР да го води патот во иновациите“. Церемонијата имаше и филантропска димензија, зајакнувајќи ја вклученоста на заедницата на МОТОЦЕНТАР:

Моника Бошкоска – маркетинг директор на компанијата и новоизбрана Претседателка на Специјалната Олимпијада на Македонија, ја предаде донацијата на младите атлети кои собираат медали на големите светски натпревари: „Поддршката на МОТОЦЕНТАР се протега надвор од бизнисот, правејќи значителна разлика во животите на многумина. Чест ми е што сум избрана за прв човек на оваа организација, а нашата поддршка како компанија за нив е долгорочна и зборува многу за нашата посветеност кон нивната мисија, да прават резултати во спортот и да докажат дека не постојат пречки за успех“.

Ова свечено отворање означува ново поглавје за МОТОЦЕНТАР, поглавје каде иновациите, задоволството на клиентите и вклученоста на заедницата одат рака под рака.

За повеќе информации за новиот логистички центар на МОТОЦЕНТАР и неговите услуги, ве молиме контактирајте на тел.: ++ 389 2 2552 222, 070388182 Ул. 35 Бр. 20 – населба Илинден, Скопје