Новости

Останете спокојни во сите 4 сезони со Nokian Seasonproof пневматиците

Штедлива и еколошка потрошувачка со Nokian Seasonproof гумите

Како оптимално решение за сите возачи кои сакаат да се збогуваат со сезонските промени на гумите, Nokian ја нуди новата Seasonproof гума која нуди првокласна безбедност и удобност за секој ден и за сите четири сезони од годината. 

Nokian Seasonproof е сигурна и безбедна гума за сите сезони, за снежните и кашести зимски денови, но нуди и врвни летни перформанси. Nokian Seasonproof гумата нуди одлична безбедност цела година, има подобрена долготрајност, со нејзиниот перформанс го заштедува горивото и ја заштитува животната средина. Специјалната експертиза на Nokian за безбедност во зима и извонредност на перформансите, работи во ваша корист без разлика дали барате гуми за прецизно ракување со автопат, влага и рамнотежа при есенска соснежица или сигурни зимски перформанси за деновите на снег.

Nokian Seasonproof SUV 5 - Nokian Tyres

 

Без оглед на температурата или вашиот стил на возење, ќе ги цените прилагодливите безбедносни карактеристики на Nokian Seasonproof. Модерната насочена шема на шарите и мултифункционалното впивање се оптимизирани за одлични перформанси и безбедност при снежно и суво време. 

Концептот Season Sense на Nokian комбинира иновативни технички карактеристики за дизајнот на шарата, гумениот состав и структурата на гумата. Nokian го прилагодува слојот на шарата за импресивно држење на влага, километража и ефикасност на горивото и ја модернизира шемата на шарата за да понуди сигурност и удобност преку целата година. Силната структура со патентираната технологија Aramid Sidewall на Nokian Tyres  нуди уникатна издржливост и подобрен век на траење на гумите.

При услови на дожд, за да се спречи пролизгување, широките канали на гумата за сите сезони ја отфрлаат водата и се замаглуваат, додека новото соединение со силика гума го подобрува влажниот стисок. Новото соединение на гумите  Nokian Seasonproof за сите сезони е внимателно развиено за да се минимизира отпорот на тркалање, додека се максимизира држењето во различни услови. Нискиот отпор на тркалање го прави Nokian Seasonproof опција за штедлива и еколошка потрошувачка.

 

Nokian SeasonProof Test, Review & Ratings - Is Nokian Season Proof Good All Season Tire? | AllTyreTests.com

 

Не заборавајте дека правилниот избор на гуми може да ја подобри безбедноста и удобноста при возењето на автомобилот и уште повеќе да го зголеми неговиот опсег на работа. Овие гуми се препорачуваат и за електрични и хибридни автомобили.

Само во нашите сервисно – продажни салони на Мотоцентар, обезбедуваме 2 години гаранција од сите механички оштетувања на Nokian Seasonproof гумите. Повеќе информации за достапните модели на Nokian Seasonproof пневматиците погледнете на овој линк.